Jäälintalli

Henkilökunta


Jäälintalli Avoin Yhtiö Tallinraitti 18, 90940 Jääli - jaalintalli@jaalintalli.net - 040-1941775

Tallin omistajat, yrittäjät

Tiina Bergbacka
 • Tiina toimii Jäälintallin tallimestarina, sekä on Jäälintalli ay:n yrittäjä yhdessä miehensä, Jarmon kanssa. Tiina on talli- ja ratsastustuntitoiminnan päävastaava. Tiina ei toistaiseksi muilta kiireiltään ehdi pitämään ratsastuskoulun tunteja, mutta yksityistunneille, valmennuksille ja ratsutuksille onneksi löytyy aikaa.
  Tiina on valmistunut ratsastuksenohjaajaksi OSAO:n Pudasjärven yksiköstä keväällä 2014. Myös estetuomari- ja ratamestarilisenssit on hankittuna. Tällä hetkellä Tiina keskittyy keksimään, kuinka Rökän, Welhon ja Nuutin saisi loihdittua estehevosiksi.

 • Jarmo Bergbacka
 • Jarmo vastaa tallin raviharrastuksen olemassaolosta, valmentaen, ajaen kilpaa ja ihan vaan tototen. Jarmo on kouluttautunut OSAON Pudasjärven yksikössä hevosenhoitajaksi ravipuolella. Jarmolla on myös C-ravikortti, ravivalmennuksen ja kengityksen peruskurssi käytynä. Myös ratsastus onnistuu, onhan Jarmo kisannut Wilmalla seurakisoissakin 70 cm luokan! Jarmon päätoimi tallilla on paikkojen kunnossapito ja "traktorointi" sekä tallin hevosten kengitys. Jarmon leipätyö löytyy myös hevosten parista. Jabe on koulutukseltaan elektroniikan mekaniikan insinööri ja on puuhannut mm. matkapuhelin alalla sekä hevosille suunnattujen hyvinvointituotteiden ja älylaitteiden kehittämisen parissa. Jarmo on mm. ollut kehittelemässä ja ideoimassa Timer GPS- valmennuslaitetta. Jarmo kehittelee tälläkin hetkellä uusia älylaitteita eläinten hyvinvointia parantamaan ja viimeisin innovaation on hevosten hierontalaite: Shivers. Lisätietoa Jaben touhuiluista löydät täältä: www.amandel.fi.

 • Työntekijät ja muu henkilökunta

  Ulla Hukkanen
 • Ulla pitää ratsastustunnit sunnuntaisin. Ammatiltaan Ulla on sekä AMK-agrologi, että Jäälintallilta oppisopimuskoulutuksella valmistunut hevosenhoitaja. Ulla on pikkutytöstä asti ratsastanut ja hoitanut hevosia Jäälintallilla ja päätyi lopulta myös töihin Jäälintallille. Ratsastustuntivaraukset Ullalta 040 8453495 (jos ei vastaa, laitathan viestin)

 • Veke ja Hertta...
 • Jäälintallin vakiohenkilökuntaan kuuluu tietysti Veke eli Tiinan isä, joka jo parinkymmenen hevosmiesvuoden totuttamana pomppaa naapuritalosta aamu- ja iltajumpalle talliin hevosia ruokkimaan edelleen "ihan päntiännään", vaikka pakko ei olisikaan.
  Veke huolehtii myös seuran ratsastuskisoissa makkaroiden paistamisesta. Hertta on Lotan ja Veke-Papan yhteinen koira joka puolestaan on vastuussa lähinnä varisten ja ohikulkijoiden haukkumisesta...

 • Mummu...ja pikku Elle sekä Fellu
 • Elina-Mummun rooli tallilla taitaa olla nykyään pääasiassa Ellen ja Lotan vahtiminen sekä lastenlasten käyttäminen ratsastamassa.
  Tallihommia Elina pyöritti aiemmin sujuvasti, mutta nykyään tallin puolelle sijoittuvat hommat on suosiolla lykätty nuoremmalle sukupolvelle.
  Elle on vasta 3-vuotias pieni tallityttö, joka on jo monta kertaa käynyt ratsastamassa mm Poppiksella, Toivolla ja Wilmalla :), Pikku Fellu ei ole vielä hevosen selkään päässyt koska on vielä ihan liian alaikäinen.

 • Skårpan, Tohveli, Hra. Mimmi
 • Tallikissat vastaavat hiirien pyydystämisestä ja kesäisin pääskysten tuijottamisesta. Kissoista vanhin on punainen Skårpan, joka on naapurin kissojen lähisukulainen. Tohveli on Vimpelin metsästä pikkurääpäleenä löydetty musta tyttökissa, jonka poika harmaa Herra Mimmi puolestaan on. Koska Hra Mimmi yllätetään toisinaan erinäisistä pahanteoista, on sovittu että Mimmi on myös Marsan kissa :)