Jäälintalli

Jäälintallin maneesi ja ratsastuskenttä


Jäälintalli Avoin Yhtiö Tallinraitti 18, 90940 Jääli 044-2014104 jaalintalli@jaalintalli.net

Tästä maneesin ja kentän varauskalenteriin

 • Maneesi on mitoiltaan 22 m x 60 m, ratsastuskenttä 35 m x 50-60 m.
 • Maneesissa pohjana silttihiekka-GGT-kuitu, ratsastuskentällä hiekka.
 • Talvisin estekalusto löytyy maneesista ja on kaikkien käytettävissä.
 • Maneesissa on pitkän kouluradan kirjaimet, Kentältä löytyy lyhyen radan kirjaimet.
 • Kakat on ehdottomasti kerättävä heti oman ratsastuksen jälkeen sekä kentältä että maneesista huolellisesti.
 • Kun keräät kakkoja, älä ota mukaan kuitua ja hiekkaa.
 • Sammuta maneesista/kentältä valot lähitessäsi.
 • Esteitä saa jättää maneesiin max 3 (kaikkien on oltava rakennettu niin että ne on hypättävissä), kentältä esteet kerätään pois jollei niitä ole siellä ollut jo valmiina ratsastustunteja varten.
 • Kaikki maapuomit, ylimääräiset tolpat, sokeripalat ja kartiot kerätään aina pois ratsastuksen jälkeen.

  Jäälintallin ratsastustunnit pidetään talvella aina maneesissa ja kesällä sään puitteissa joko kentällä tai maneesissa (kesäisin ratsastustuntiaikoihin sekä maneesiin että ratsastuskenttään on alustava varaus, mutta toinen aina vapautuu muiden käyttöön kun tunnin alussa selviää kummassa tunti järjestetään). Ratsastustuntiaikojen ulkopuolella vuokraamme maneesia ja ratsastuskenttää mielellämme sekä yksityisratsukoiden ja ratsastusvalmennusten, että muiden harrastajien käyttöön.
  Talvella ratsastuskenttä on käytettävissä myös ratsastustuntiaikoina, mutta talvella kenttää ei aurata tai muutenkaan huolleta säännöllisesti.

  Maneesissa/kentällä saa järjestää omia tunteja/valmennuksia kaikille avoimiin aikoihin kun koulutunnilla on kerrallaan max 3 ratsukkoa, estetunnilla kerrallaan max 2 ratsukkoa. Mikäli ratsukoita on enemmän, täytyy maneesi varata kokonaan omaan käyttöön!

  Hinnat Jäälintallilla asuville hevosille (vain maneesimaksu Jäälintallilaisille, kentän käyttö kuuluu tallivuokraan 31.12.2017 asti, 2018 alkaen ratsastusaluemaksu):
 • 40 € / kk (sis alv 24 %) (1.1.2018 alkaen 50 € / kk (sis alv 24 %)
 • 7 € / kerta (sis alv 24 %)

  Hinnat muille, kuin Jäälintallilla asuville hevosille (samalla kuukausimaksulla saa käyttää sekä maneesia että kenttää):
 • 60 € / kk (sis alv 24 %) (1.1.2018 alkaen 70 € / kk (sis alv 24 %)
 • 10 € / kerta (sis alv 24 %)

  Kun haluat käyttää maneesia/kenttää, mene Maneesin käyttö- ja varauskalenteriin: www.supersaas.com/schedule/jaalintalli/maneesivaraus.

  Kalenterista löydät ajantasaiset maneesivaraukset. Kun teet itsellesi käyttäjätunnuksen niin voit tehdä myös itse varauksen. Kalenterin sivulta löytyvät myös maksuohjeet.

 • Samat hinnat ovat voimassa Jäälintallin ulkopuolisille ratsukoille myös kentän käyttöön. Kun maksat maneesin kuukausimaksun, saat samalla maksulla käyttää myös Jäälintallin ratsastuskenttää
 • Kun tulet Jäälintallille ratsastustunnille/valmennukseen, maksathan erikseen maneesin/kentänkäyttömaksun mikäli et ole maksanut kuukausimaksua
 • Ratsastustuntien hinnat ja niihin liittyvät maneesi/kenttämaksut löydät sivulta ratsastustunnit

  Mikäli tarvitset maneesin kokonaan omaan käyttöösi, esimerkiksi koko tilaa vaativaan valmennukseen tai irtohypytykseen, vuokra on 60 € / h (irtohypytyksissä vuokraajan on lanattava itse maneesin pohja kuntoon hypytyksen päätteeksi).
  Valmennuksiin, jossa on mukana Jäälintallilla asuvia ratsukoita, joille kuukausivuokra on maksettu, on koko hallin varaus 30 € / tunti.
  Maneesia vuokrataan myös esimerkiksi koiraharrastajien käyttöön, jolloin myöskin on varattava koko halli käyttöön.

  Kokonaan omaan käyttöön maneesia/kenttää ei voi varata arkisin klo 16-21 välisenä aikana (ratsastustuntien ympärille on jätettävä kaikille yhteistä aikaa).
  Muualla kuin Jäälintallilla asuvat ratsukot merkkaavat jokaisen tulonsa maneesiin kalenteriin. Huomioikaa, että Jäälintallin ratsukoita voi olla maneesissa, vaikkei niitä olisi merkattu kalenteriin koska Jäälintallilaiset voivat käyttää maneesia vapaasti koska tahansa tuntiaikojen ulkopuolella. "Tyhjä" aika ei siis tarkoita että maneesissa ei ole ketään.
  Täysin omaan käyttöön maneesin saa varmistettua vain varaamalla sen kokonaan omaan käyttöön

  Lisätietoa: Tiina Bergbacka 040-7347639 (myös tekstari/whatsapp) / tiina.bergbacka@jaalintalli.net / www.facebook.com/tiinabergbacka

   RATSASTUSRADAN LIIKENNESÄNNÖT

  • Maneesiin tultaessa on aina varoitettava tulosta viheltäen tai huhuillen - ja sisään vasta luvan kanssa. Näin et säikytä muita ratsukoita. Hyviin tapoihin kuuluu tervehtiä muita.
  • Jos jollain ratsukolla on selvästi koulu/esteratsastusharjoitus kesken saapuessasi maneesiin, kysy onko harjoitus turvallisessa vaiheessa sisääntuloon
  • Selkään nousu, selästä laskeutuminen, hevosten taluttelu, loimen laitto, käynti ja käännökset tehdään aina uran sisäpuolella niin, että muut mahtuvat uralta ohi. Myös siirtymiset käyntiin ja pysähdykset tehdään uran sisäpuolella, ei uralla. Vapaassa käynnissä liikutaan aina uran sisäpuolella/kentän keskellä
  • Uralla mennään ravia ja laukkaa. Ohitus tapahtuu aina oikealta, kuten maantieliikenteessäkin, eli vastaan tultaessa ratsastajien vasemmat kädet kohtaavat. Tästä säännöstä on olemassa poikkeus: jos joku selvästi pysyy pääty- tai keskiympyrällä, ohitetaan hänet uralta ulkokautta. Pääty- ja keskiympyrät tehdään sen verran uran sisäpuolella, että ulkokautta mahtuu turvallisesti ohi. Jos maneesissa on paljon ratsukoita, kannattaa pyrkiä ratsastamaan samaan suuntaan, jolloin ratsastussuunta pyritään pitämään samana kuin vanhimmalla/kokeneimmalla ratsastajalla.
  • Älä laukkaa ohi toisen takaa koska laukkaava hevonen voi saada muut innostumaan mukaansa. Ohita hitaampi ratsukko reilun etäisyyden päästä tai ratsastamalla radan poikki. Turvallista on myös ratsastaa laukka toiseen suuntaan kuin hitaammin liikkuvat ratsukot.
  • Anna tilaa tai väistä, jos jollakin on esimerkiksi nuori hevonen tai ori, jota ei voi ohittaa läheltä tai jos joku harjoittelee hetken kouluratsastusrataa tms. Näiden ratsastajien asiana on informoida muita esimerkiksi ilmoittamalla: "Minulla on nuori hevonen, jolla haluaisin laukata uralla muutaman kierroksen, voisitteko sen aikaa väistää, kiitos." Tai esim. "Menisin hetken harjoitusta jossa tulen toistuvasti keskihalkaisijalle, kiitos".
  • Älä juoksuta/taluta/ratsasta rinnakkain/hyppää useampia esteitä, jos maneesissa tai kentällä on useampia ratsastajia. Yritä ajoittaa nämä toiminnat rauhalliseen aikaan ja ilmoita niistä etukäteen sovitulla tavalla.
  • Yleisesti ottaen pidä silmät auki. Jos hevosesi potkii muita hevosia, laita sen häntään punainen nauha tai rusetti, tällöin muut tietävät kiertää sen kauempaa. Tarkkaile aina muita ratsukoita ja katso eteesi, jotta ehdit ennakoida tilanteita.
  • Katsojien ja lasten paikka ei ole ratsastusalueella vaan aina aidan takana. Ja hiljaa.
  • Ilmoita poistumisestasi, varsinkin jos jätät jonkun yksin maneesiin tai kentälle. Poistu rauhallisesti

   Ja mikä tärkeintä: Kaikille liikennesäännöt eivät ole hetkessä itsestäänselvyys, joten jos joku tekee "virheen", siitä ei suututa eikä tokaista töykeästi, vaan neuvotaan kohteliaasti. Kokemattomampien ei tarvitse pelätä maneesissa kokeneempia ratsastajia vaan kokeneempien tehtävänä on myös olla valppaana ja varoa tarvittaessa, neuvoa ja näyttää hyvää esimerkkiä!

  Päivitetty 17.7.2017